Ο ΣΤΡΑΕΠΤ Iδρυτικό Μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων (EFRS)

Η ιδρυτική Συνέλευση της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων
Ο ΣΤΡΑΕΠΤ είναι Ιδρυτικό Μέλος…

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007 έλαβε χώρα στην Πράγα της Τσεχίας η ιδρυτική Συνέλευση της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων (European Federation of Radiographers Societes – EFRS).
Ήταν η τελική πράξη μιας προσπάθειας που εδω και έξι χρόνια κυοφορούνταν στα ευρωπαικά ακτινοτεχνολογικά δρώμενα. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ισχυρής Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων ήταν επιτακτική, καθώς και αποτελεί το μοναδικό τρόπο συμμετοχής των Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην διαμόρφωση των πολιτικών και τεικών οδηγιών τηε Ευρωπαικής Ενωσης σε πολλά σημαντικά θέματα: τη διασαφήνηση του εππαγγελματικού πεδίου του Τεχνολόγου Ακτινολόγου, τον ρόλο του στις νέες τεχνολογίες και στην έρευνα, τις οδηγίες ακτινοπροστασίας, τις οικονομικές συνθήκες κ.ά.

Ο ΣΤΡΑΕΠΤ παρακολούθησε απο κοντά τις εξάχρονες διαδικασίες και συμμετειχε ενεργά σε επιτελικό επίπεδο στις προηγούμενες συναντήσεις στις Ευρωπαικές χώρες. Στην Συνέλευση της Πράγας ο ΣΤΡΑΕΠΤ επελέγει ως ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε με δύο εκπροσώπους, τον Πάνου Θεόδωρο, ΤΑ, Υπέυθυνο Τομέα·Εκπαίδευσης ΣΤΡΑΕΠΤ & Εκπροσωπο Διεθνούς κοινότητας και τον Συργιαμίωτη Βασίλειο, ΤΑ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΤΡΑΕΠΤ & Εκπροόσωπο Διεθνούς Κοινότητας.

Συνολικά μετείχαν 19 Ευρωπαικές χώρες με δικαίωμα ψήφου και ο ΣΤΑΡΕΠΤ ψήφησε σε όλες τις ψηφοφορίες για τα επιμέρους θέματα της ίδρυσης της Ομοσπονδίας, όπως καταστατικό, εσωτερικός κανονισμός, μεταβατικό συμβούλιο και εκλογική διαδικασια, οικονομική διαχείρηση, έδρα EFRS, κλπ.

Το μεταβατικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ψηφίστηκέ ως εξής:
Πρόεδρος: Sija Geers-van Gemeren (Netherlands)
Αντιπρόεδρος: Graciano Paulo (Portugal)
Ταμίας : Dean Pekarovic (Slovenia)
Ειδικό μέλος : Sandie Mathers (UK)
Ειδικό μέλος: Piret Vahtramae (Estonia)

Ορίστηκε ως Ειδικός εκτελεστικός Σύμβουλος η Dorien Pronk-Larive (Netherlands)

Το καταστατικό της Ομοσπονδίας θα αναφέρεται τιμητικά πια, ως “Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ”

Ο ΣΤΡΑΕΠΤ είναι πολύ περήφανος που ανήκει στην ευρωπαική οικογένεια των Τεχνολόγων Ακτινολόγων και βεβαιώνει ότι η θέση του ως ιδρυτικό μέλος είναι μόνο η αρχή για μία ακόμα πιο διεκδικητική και επιτυχή πορεία στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά γεγονότα.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων