Ένωση Τ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας: Συνάντηση με Διοικητές 3ης & 4ης Υ.ΠΕ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 04/01/2016 κλιμάκιο της ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Αναγνώστου Χρήστο και το Γραμματέα Αρβανίτη Αθανάσιο, πραγματοποίησε (όπως είχε προαναγγελθεί σε παλαιότερο δελτίο τύπου της ΕΤΑΚΕΜ) συναντήσεις με τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, κ. Κίρκο Γεώργιο και κ. Πλωμαρίτη Στρατή αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας ανά την περιφέρεια.

Ειδικότερα, για τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στα εργαστήρια μας και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους συναδέλφους για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των Εργαστηρίων. Επίσης ενημερώθηκαν για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν πολλοί συνάδελφοι μας,  στα τμήματα κλασσικής Ακτινολογίας  με τα χημικά εμφανιστήρια (χημικά υγρά εμφάνισης) .

Επισημάνθηκε από την ΕΤΑΚΕΜ η επικινδυνότητα των υγρών για την υγεία των εργαζομένων, καθώς και για την οδηγία της Ε.Ε η οποία έχει εναρμονισθεί στην Ελληνική νομοθεσία και παραπέμπει στην κατάργηση αυτών.

Ταυτόχρονα τονίσθηκε η αναγκαιότητα ψηφιοποίησης των Εργαστηρίων μας και η δικτυακή διασύνδεση των Περιφερικών  Μονάδων Υγείας με τα κατά τόπους Νοσοκομεία, με άμεσο αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος που ο εκσυγχρονισμός των Εργαστηρίων θα αποφέρει στις Διοικήσεις των ΥΠΕ.

Παράλληλα, προτάθηκε από την ΕΤΑΚΕΜ να κατατεθεί βραχυπρόθεσμα (σε συνεργασία με την ΟΤΑΕΔ), οικονομοτεχνική μελέτη στις Τεχνικές Υπηρεσίες των ΥΠΕ για την ψηφιοποίηση των Εργαστηριών της Περιφέρειας μας.

Η πρόταση χαρακτηρίστηκε ενδιαφέρουσα από τους Διοικητές και την αναμένουν, ώστε περαιτέρω να αναζητηθούν πόροι για την υλοποίηση της.

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα πόρων μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020, η απορρόφηση θα είναι μικρή και ένα μέρος αυτής θα διατεθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΤΑΚΕΜ για τον εκσυγχρονισμό των Εργαστηριών καλεί όλα τα μέλη της, και μη, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή!

Αυτό θα γίνει με την δημιουργία μητρώου ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ και καταγραφής του υπάρχοντος ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν αποστέλλοντας email στο [email protected] με τα στοιχεία τους.

Συνάδελφοι, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΕΤΑΚΕΜ και Διοικήσεων 3ης και 4ης ΥΠΕ δημιουργήθηκε.

Η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να μείνει ημιτελής. Επιβάλλεται να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί προκειμένου να υπάρξει η επιθυμητή βελτίωση συνθηκών εργασίας μας

και η δυνατότητα ανταπόκρισης μας στις απαιτήσεις υπηρεσιών υγείας των πολιτών.

           -Ο-                                                                                                  -Ο-

      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ                                                     ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

WP_20160104_11_39_12_Pro 1

Με τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. κο Κίρκο Γεώργιο

WP_20160104_12_37_34_Pro

Με τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. κο Πλωμαρίτη Στρατή

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων