Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…

“Περί αποκαταστάσεως της ιστορικής αλήθειας…”

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας επιχείρησης μεταφοράς ευθυνών, κάποιας ατελέσφορης προσπάθειας απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνολόγου Ακτινολόγου.

Κάποιοι συνάδελφοι(;;;), προερχόμενοι από ένα σύλλογο ο οποίος κατά δική τους δήλωση ενώνει τους τεχνολόγους, φόρεσαν τον μανδύα του ενδιαφερόμενου για τα κοινά και ανάρτησαν κείμενο στην ιστοσελίδα που διατηρούν. Μέσω αυτού διοχέτευσαν την «ενημέρωση» τους και προσπάθησαν να πλήξουν την υπόσταση του Συλλόγου των Αποφοίτων ΤΕΙ και των μελών του.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος – συντάκτης του κειμένου προσπαθεί ανεπιτυχώς, να προσδώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στο γραπτό του, το οποίο όμως είναι εκ φύσεως ανεπαρκές, γιατί υστερεί απέναντι στην αλήθεια. Έτσι χρησιμοποιεί ακόμη και γεγονότα (απεργία) διαδραματιζόμενα εν έτη 1997, τα οποία έλαβαν χώρα για άλλους λόγους(κατάργηση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας) από αυτούς που προσπαθεί φιλότιμα να εμφανίσει, προκειμένου να πιστοποιήσει τα γραφόμενά του.

Στο εν λόγω κείμενο οι αγαπητοί συνάδελφοι αφήνουν σαφείς υπόνοιες «όπως τους δηλώθηκε» για «κάποιον σύλλογο αποφοίτων του ΤΕΙ» κατηγορώντας τον ότι αναχαίτισε τον 14χρονο αγώνα τους για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του τεχνολόγου ακτινολόγου.

Το παράδοξο δε, είναι πως στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι απαιτήθηκε 4 ήμερη απεργία για να «περάσει» o νόμος 2519 21.8.97 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 52 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4, βάσει του οποίου προβλέπονταν η απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Τ.Α.

«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ύστερα από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ., καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε σχετική λεπτομέρεια για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων, Ραδιολόγου – Ακτινολόγου, Διαιτολόγου, Λογοθεραπευτή, Ακουοπροθετιστή, καθώς και άσκησης οποιουδήποτε άλλου συναφούς επαγγέλματος υγείας, όπου τα θέματα αυτά δεν ρυθμίζονται από κατ’ ιδίαν διατάξεις.»

Η αποκάλυψη όμως της αλήθειας έρχεται με την δημοσίευση του έντυπου «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ» εν έτη 1997, που έκδιδε ο ίδιος ο σύλλογος (ΠΑΣΥΤΑ), η έκδοση του οποίου διήρκησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Είναι σαφώς αποκαλυπτικότατα και εξόχως κατατοπιστικά, τα όσα γράφει ο ίδιος ο νυν πρόεδρος, ο οποίος σημειωτέον ήταν και συντάκτης του περιοδικού. Σας παραθέτουμε το δισέλιδο αφιέρωμα και τα συμπεράσματα δικά σας….

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων