Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…

Η ανωτέρω νοοτροπία (αυτή του άλλα γράφω το 1997 και άλλα το 2010), η οποία συνυπάρχει με χαρακτηριστικά όπως η επιλεκτική μνήμη, η επιλεκτική όραση, και εν τέλει η επιλεκτική ακοή, είναι και αυτή που μας οδήγησε στο βασίλειο της απόλυτης αδιαφορίας και της βαθύτατης επαγγελματικής υπνηλίας τόσων ετών….

Κύριοι συνάδελφοι, αν εσείς επιχειρείτε ανεπιτυχώς να δρομολογήσετε καταστάσεις και να μεταμφιέσετε την αλήθεια, στηριζόμενοι στην σαθρή σας ασφάλεια ότι θα υπεκφεύγετε διαρκώς από ερωτήσεις, θέλουμε απλά να σας ενημερώσουμε πως φαντασιοκοπείτε ασκόπως. Υπάρχουν ερωτήματα και θα τα υποβάλουμε για όλους τους συναδέλφους:

Η απεργία για ποιο λόγο ακριβώς έγινε αγαπητοί συνάδελφοι; Για το Π.Δ. όπως αναφέρετε εσείς οι ίδιοι σήμερα το 2010, ή για την διακοπή λήψης του επιδόματος της επικινδύνου εργασίας, όπως γράψατε (και πάλι εσείς οι ίδιοι) το 1997;

Πως είναι δυνατόν κοι συνάδελφοι το 1997 να μιλάτε για ανάγκη εκπροσώπησης των τεχνολόγων από τους ιδίους, (ας μου επιτραπεί να δανειστώ το κείμενο σας) «Χειραφέτηση του επαγγέλματος επιβάλλει σε αυτούς που το ασκούν, στους Τεχνολόγους Ακτινολόγους, να διαχειριστούν μόνοι τους και να σχεδιάσουν τις εξελίξεις» και σήμερα να κατηγορείτε την Ένωση και τον ΣΤΡΑΕΠΤ για διάσπαση, που λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα με εσάς τότε; Μήπως επειδή εμείς καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα;

Θα σας συμβούλευα να αφήσετε τα γραπτά κείμενα συνάδελφοι. Δεν είναι το δυνατό σας σημείο γιατί μένουν και καταμαρτυρούν.

Μετά από την ανωτέρω παράθεση πειστηρίων για την ορθότητα του λόγου μας, αφήνουμε στην διακριτική σας ευχέρεια τα σχόλια, τόσο σχετικά με την αιτία της απεργίας το 1997, όσο και για αυτό που κατηγορούν εμάς και το οποίο βαφτίζουν ως διάσπαση, ενώ απ’ ότι διεξάγεται αναπόφευκτα από το κείμενο και εκείνοι υποστήριζαν εν έτη 1997: ότι κι εμείς σήμερα.

Μετά λοιπόν από αυτήν την ιστορική επανόρθωση της τιμής της ίδιας της αλήθειας, η οποία πραγματοποιείται από μόνη της, μέσα από την αυτοαναίρεση του ίδιου του συλλόγου, που άλλα γράφει εν έτη 1997 και άλλα ισχυρίζεται εν έτη 2010, νομίζουμε πως λίγα πράγματα έχουν μείνει ζωντανά για να πούμε.

Επίσης, προκειμένου να μην κατηγορηθούμε για φαντασιοπληξία και επιμένουμε για να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά και οι παλαιότεροι τι γεγονός έλαβε χώρα εν αγνοία τους, δημοσιεύουμε αυτούσια την πρόταση ΠΑΣΥΤΑ για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αφού προφανώς δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οι ίδιοι.

Διαβάζοντας την ως άνω πρόταση, ως φυσιολογικό αποτέλεσμα είναι να προκύψουν πολλά ερωτήματα:

1: Για ποιο λόγο ο τεχνολόγος, ο οποίος αποκτά το πτυχίο του μετά από 4 ετών συνεχείς διαδικασίες εξετάσεων θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να αποκτήσει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος;

2: Ποιοι είστε εσείς που θα συγκροτείτε την επιτροπή, η οποία θα υποβάλλει σε εξετάσεις τους Έλληνες Τεχνολόγους;

3: Γνωρίζετε κάποια άλλη επαγγελματική ομάδα εν Ελλάδι που να υποβάλλεται στην διαδικασία αυτή;

4: Μήπως δια της διαδικασίας αυτής επιθυμείτε τον επαγγελματικό έλεγχο της κοινότητας των τεχνολόγων;

5: Μήπως θέλετε δια της προτεινόμενης διαδικασίας να καθίσουν ενώπιον σας όλοι οι τεχνολόγοι, προκειμένου να αποκτήσουν την άδεια άσκησης;

6: Για ποιο λόγο θέλετε να επιβάλλετε τους τεχνολόγους σε εξετάσεις ανά τρία χρόνια, προκειμένου να διατηρήσουν την άδεια άσκησης; Μήπως για να τον συνεχή επαγγελματικό έλεγχο;

7: Ποιοι είστε εσείς που προσπαθείτε να απομακρύνετε τον τεχνολόγο από το επαγγελματικό του περιβάλλον, σε περίπτωση που αποτύχει στις εξετάσεις, στις οποίες επιχειρείτε να τον υποβάλλετε; Πού θα απασχολείται ο τεχνολόγος αν τεθεί «εκτός ακτινολογικών διαδικασιών»; Θα δημιουργήσετε το παράδοξο οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Τ.Α. να είναι εκτός και οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας Δ.Ε, αλλά και οι μη έχοντες συναφή τίτλο σπουδών εργαζόμενοι εντός εργαστηρίων.

Τα συγχαρητήρια μας. Νομίζουμε πως αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

8: Για ποιόν λόγο επιθυμείτε την συσχέτιση διατήρησης της άδειας με το σύστημα προαγωγών και κρίσεων του δημόσιου τομέα; Σχετίζεται με τις κρίσεις προϊσταμένων; Δηλαδή αν δεν έχω διατηρήσει την άδεια την χρονική στιγμή των κρίσεων των προϊσταμένων δεν κρίνομαι;

9: Γιατί υποχρεώνετε τον τεχνολόγο ταυτόχρονα με τις εξετάσεις, σε συγκέντρωση βαθμών διατήρησης της άδειας μέσω της «συνεχιζόμενης εκπαίδευσης»; Μήπως είχατε κατά νου την δημιουργία των παλαιών προγραμμάτων Κ.Ε.Κ.;

10: Ποιοι και πόσοι είστε εσείς που αποφασίσατε να προωθήσετε μια τέτοια πρόταση χωρίς να ρωτήσετε την κοινότητα των Τεχνολόγων; Και όλα τα παραπάνω από την στιγμή που οι συνάδελφοι Δ.Ε συνεχίζουν (και πολύ καλά κάνουν) τον εργασιακό τους βίο χωρίς καμία από τις παραπάνω διαδικασίες.

Μην επιχειρηματολογήσετε παρακαλώ με το ότι οι Τ.Ε. θα έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, διότι η μέθοδος απόκτησης μοιάζει λίγο αδόκιμη.

11: Μήπως τελικά πρέπει να τιμωρηθούμε όλοι εμείς οι τεχνολόγοι, επειδή τολμήσαμε να αποφοιτήσουμε από το ΤΕΙ ;

12: Ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελευταίας παραγράφου ;

13: Πείτε μας εν πάση περιπτώσει ονομαστικά ποιοι συνάδελφοι έκατσαν και σκέφτηκαν και προσπάθησαν να περάσουν μια τέτοια πρόταση , για να γνωρίζουμε ποιους πρέπει να ευχαριστήσουμε για την εκπροσώπηση και για τον χρόνο που ξόδεψαν; Είναι οι συνάδελφοι (Κατσιφαράκης Δ. Κουμαριανός Δ. Κουτσούκος Π. Αθανασόπουλος Ν.) τους οποίους αναφέρεται στην επιστολή σας; Μήπως είναι άλλοι και όχι αυτοί; Είναι περισσότεροι ή μήπως λιγότεροι;

Συνάδελφοι

Από την παραπάνω πρόταση προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αυτοί που τελικά την συνέταξαν είχαν ως στόχο αποκλειστικά την επαγγελματική ομηρία όλων των τεχνολόγων ακτινολόγων και όχι την «επαγγελματική ταυτότητα και αναγνώριση του επαγγέλματος μας», όπως οι ίδιοι διατυμπανίζουν.

Τώρα αν «κάποιος σύλλογος αποφοίτων ΤΕΙ» είχε την δυνατότητα και κατάφερε να ακυρώσει μια τέτοια πρόταση, μάλλον συγχαρητήρια του αξίζουν παρά κατηγορίες .

Συνάδελφοι νομίζουμε πως όλοι καταλαβαίνεται πως η παραπάνω πρόταση είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας, στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Ειλικρινά αδυνατούμε να πιστέψουμε αν μπορούσε ποτέ να καταγραφεί ένα τέτοιο επιχείρημα σαν πρόταση αν συμμετείχαν σε μια ως άνω επιτροπή 30-40-50 τεχνολόγοι. Αν οι πολλοί κατέθεταν άποψη και όχι οι ελάχιστοι.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος και ο ΣΤΡΑΕΠΤ σε συνεργασία με συναδέλφους από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας δημιούργησε πόλους συμμετοχής Τεχνολόγων στα κοινά.

Την Ένωση Τεχνολόγων Ηπείρου- την Ένωση Τεχνολόγων Νότιο Δυτικής Ελλάδος- την Ένωση Τεχνολόγων Κεντρικής Μακεδονίας .

Η θεμελίωση της δράσης πάνω στην μαζική συμμετοχή και την δυνατότητα για αυτο- οργάνωση και ανεξαρτησία, αποδιώχνει οριστικά κάθε σκέψη για προώθηση ματαιόδοξων σχεδίων, από τους γνωστούς σε όλους μας «συναδέλφους» και δίνει έναυσμα για την έναρξη των μεγάλων αλλαγών, που έχει ανάγκη η κοινότητα των Τεχνολόγων.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων