Νέο έτος, νέες προοπτικές – Απολογισμός 2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, -ισσες,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και ότι καλύτερο για το νέο έτος.

Το 2014 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί και ως χρονιά σταθμός για τον κλάδο μας. Μια ακόμη ιστορική στιγμή καταγράφεται στα πεπραγμένα του Συλλόγου μας.

Μετά από 10ετείς συνεχείς και επίπονες προσπάθειες επιτεύχθηκε ένας μεγάλος μας στόχος: H έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνολόγου Ραδιολογίας Ακτινολογίας.

Το Π.Δ. 160  της  7ης Νοεμβρίου του 2014 αποτέλεσε το ορόσημο της έκφρασης της Ακτινοτεχνολογίας και του συγκερασμού πολλών δημιουργικών απόψεων και φωνών, με γνώμονα την ανατροπή του αποπνικτικού σκηνικού που επικρατούσε επί δεκαετίες σε κάθε πτυχή του επαγγέλματός μας.

Ο χώρος μας πλέον αλλάζει πορεία μέσα από τις προσπάθειές μας και οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον θα είναι ραγδαίες με τον  Έλληνα Τεχνολόγο Ακτινολόγο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο. Μέσα από πολλές και επίπονες ζυμώσεις, με τις τρικλοποδιές και τα πισώπλατα μαχαιρώματα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε την Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας – ΟΤΑΕΔ (Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο) και μέσω αυτής καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας προς όφελος της κοινότητάς των Τεχνολόγων.

Παρότι μεγάλο μέρος των δυνάμεών μας αναλώθηκε για να αποφευχθεί η χειραγώγηση και η διάλυση της ΟΤΑΕΔ από γνωστούς σε όλους μας κύκλους, εν τούτοις περίσσεψε ψυχικό απόθεμα, που μετουσιώθηκε σε χειροπιαστά αποτελέσματα` την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγου Ραδιολογίας Ακτινολογίας.

Ταυτόχρονα εντός του ιδίου έτους, μία ακόμα μεγάλη επιτυχία ήρθε να προστεθεί σε αυτήν της άδειας άσκησης. Ο εκπρόσωπος του ΣΤΡΑΕΠΤ στην EFRS (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων αποτελούμενη από 37 χώρες μέλη) κος Συργιαμιώτης Β. στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν κατά την  7/11/14 στην COIBRA της Πορτογαλίας, εξελέγη μέλος του Δ.Σ.

Με την εκλογή του συναδέλφου Συργιαμιώτη Β. στο Δ.Σ. της EFRS από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Τεχνολόγων Ακτινολόγων, γίνεται ορατό ότι ο ΣΤΡΑΕΠΤ, μετά από επτά έτη συνεχούς παρουσίας και σκληρής δουλειάς ως ιδρυτικό μέλος, απολαμβάνει την αναγνώριση των προσπαθειών του. Το γεγονός αυτό είναι πολύ τιμητικό για την Ελληνική κοινότητα και είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται μέσα στον ΣΤΡΑΕΠΤ και την ΟΤΑΕΔ. Υποσχόμαστε την από κοινού με τους Ευρωπαίους συναδέλφους προσπάθεια, για να κατακτήσει ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος την θέση που του αρμόζει στο Ευρωπαϊκό επιστημονικό-επαγγελματικό στερέωμα.

Επίσης, είναι πλέον γεγονός η εμπλοκή της Ο.Τ.Α.Ε.Δ. και της νομικής της υπηρεσίας σε δικαστικό αγώνα για όσα συμβαίνουν στο Π.Γ.Ν.Λ. και Γ.Ν.Λ, σχετιζόμενα με την αμοιβή μας ως επαγγελματίες στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Η στήριξη των μελών των Ενώσεων που αποτελούν την Ομοσπονδία είναι προτεραιότητά στην οποία δεν οπισθοχωρούμε σπιθαμή.

Στα πλαίσια του αναβαθμισμένου ρόλου που θέλουμε να έχει ο Έλληνας Τεχνολόγος, για να καταστεί εφικτή η συνέχιση της προσπάθειάς μας με επιτυχίες που επιτέλους θα ανασύρουν το επάγγελμά μας από την αφάνεια χρόνων και για έχουμε την δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση σας .

Είναι μείζονος σημασίας  η οικονομική αυτάρκεια του Συλλόγου, προκειμένου να αφιερωθούμε απερίσπαστοι στην προσπάθεια κατάκτησης των στόχων μας. Και η αυτάρκεια αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής σας.

Εδώ και τρία  χρόνια, τα Δ.Σ. της ΕΤΑΕΔ και του ΣΤΡΑΕΠΤ έχουν αποφασίσει, λόγω των άσχημων δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν, να μειώσουν την ετήσια συνδρομή των μελών στα 25 ευρώ. Έτσι λοιπόν και για το τρέχον έτος 2015, η συνδρομή μέλους παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

Παρακαλούμε  ως εκ τούτου, όλα τα μέλη του συλλόγου να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους (αν δεν το έχουν κάνει ήδη), μέχρι και την 28 /2 /2015.

Ενημερώνουμε ότι:

• Όσοι συνάδελφοι εργάζονται στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ κάνουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ κατάθεση της ετήσιας συνδρομής τους στον αριθμό λογαριασμού τραπέζης του συλλόγου ΣΤΡΑΕΠΤ

Αρ. Λογαριασμού Eurobank:
0026.0065.34.0101924487
ΙΒΑΝ: GR 3902600650000340101924487  

•  Όσοι συνάδελφοι εργάζονται ως μόνιμοι υπάλληλοι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ κάνουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ κατάθεση της ετήσιας συνδρομής στον αριθμό λογαριασμού τραπέζης του συλλόγου ΕΤΑΕΔ

Αρ. Λογαριασμού Eurobank:
0026.0065.33.0200576007
ΙΒΑΝ: GR 5802600650000330200576007  

Τα  Δ.Σ. της ΕΤΑΕΔ  και του ΣΤΡΑΕΠΤ

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων