Ποιοι φοιτητές αρχίζουν τα εργαστήρια στα Πανεπιστήμια

Το «πράσινο φως» έδωσε χθες βράδυ η επιτροπή των ειδικών για τους επί πτυχίω φοιτητές και τους τελειόφοιτους να αρχίσουν τα εργαστήρια και τα κλινικά μαθήματα καθώς και την πρακτική τους. Τα εν λόγω μαθήματα θα αρχίσουν με παράλληλη διενέργεια self tests από τις 10 Μαΐου. Επίσης, για την ίδια κατηγορία φοιτητών αποφασίστηκε παράταση του εξαμήνου για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Αναλυτικά, Κοινή Υπουργική Απόφαση διευθετεί τις ρυθμίσεις σχετικά με τις κλινικές, εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις, τα πρακτικά μαθήματα αλλά και τις κατατακτήριες εξετάσεις. Ειδικότερα, τα μαθήματα θα αρχίσουν με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων και των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων. Στο εξής επιτρέπεται:

  • η διενέργεια με φυσική παρουσία από 10/5/2021: πρακτικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές σε προγράμματά σπουδών α’ και β΄ κύκλου.
  • η διενέργεια με φυσική παρουσία από 15/5/2021:

α) κλινικών ασκήσεων φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων/σχολών της ιατρικής,

β) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές.

Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθήματων) σε ΤΕΦΑΑ

  • ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματων στα τμήματα μουσικών σπουδών
  • εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστήριων τους στην Ανώτατη Σχολή Κάλων Τεχνών,

γ) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ.

  • η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων από 19/5 έως 30/5 μονό με επίδειξη βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση η άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο.

Πηγή: VIRUS.COM.GR

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων