Συμβουλευτική συνέντευξη κατά την αξιολόγηση

 

Αναφορικά με το ζήτημα της διεξαγωγής συμβουλευτικής συνέντευξης κατά το στάδιο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επισημαίνονται τα ακόλουθα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 1 του Νόμου 4369/2016,

«Πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενος, ως πρώτος αξιολογητής καλεί τον υπάλληλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσης του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του προς όφελος τόσο του ιδίου όσο και για τη λειτουργία γενικά και την απόδοση της οργανικής μονάδας, στην οποία υπηρετεί.

Η ημερομηνία της συμβουλευτικής συνέντευξης, καθώς και οι υπογραφές του αξιολογητή και του αξιολογουμένου σημειώνονται σε ειδικό χώρο του εντύπου αξιολόγησης με επισημείωση στην περίπτωση κατά την οποία ο αξιολογούμενος ζήτησε προθεσμία για να υποβάλει τις απόψεις – αντιρρήσεις του κατά τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού».

Από τις παραπάνω διατάξεις προκύπτει, ότι ο νομοθέτης επιθυμεί την διενέργεια της συμβουλευτικής συνέντευξης, την οποία, μάλιστα, αναγάγει σε προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Άρα η εν λόγω συνέντευξη είναι σε κάθε περίπτωση υποχρεωτική.

 

Γεωργιάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων