Τεχνολόγοι με “μπλοκάκι” στα Δημόσια Νοσοκομεία;

     Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επανεξέταση των Εφαρμοστικών Νόμων που απορρέουν από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε την πιστή εφαρμογή τους. Άρχισε με τις μετακινήσεις 30 υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συνεχίζει με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου (άρθρο 41 Ν. 4058/2012). Είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

     Η κυβέρνηση επέλεξε μετά τους εργολάβους και το έκτακτο προσωπικό στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων να αναθέσει σε ιδιώτες τον πυρήνα των υπηρεσιών που είναι τα Παραϊατρικά Επαγγέλματα Υγείας, η Ιατρική και η Νοσηλευτική.

   Προφανώς επιδιώκει η κυβέρνηση να πετύχει τη μείωση των υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων για να πετύχει το Μνημονιακό στόχο, υποκαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με προσωπικό ελαστικών μορφών απασχόλησης.(π.χ. Νύχτες- Σ/Κ-για 4 ώρες- 3 φορές την εβδομάδα κλπ).

   Προκαλεί το Δημόσιο αίσθημα η εφαρμογή Νόμου που ορίζει την κάλυψη της δαπάνης της πρόσληψης του ανωτέρου προσωπικού από ίδια έσοδα των Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν οικονομικά αφού δε χρηματοδοτούνται αντιμετωπίζοντας τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.

    Ζητάμε την άμεση κατάργηση της απόφασης του Γ.Ν. Διδυμοτείχου που ανοίγει την κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.

Το Δ.Σ.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων