Ανακοίνωση της ΟΤΑΕ για το νομοσχέδιο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»

Η ΟΤΑΕ καταγγέλλει την επιχείρηση ολοκληρωτικής διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δημιουργία «δεξαμενής» δεκάδων χιλιάδων απολύσεων υπαλλήλων και την ανάθεση σε ιδιώτες κοινωφελών υπηρεσιών (Υγείας και όχι μόνο) που προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» που δημοσιοποιήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τέθηκε σε διαβούλευση η οποία έληξε χθες.

Πρόκειται για άλλο ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να εξαπατηθεί η κοινωνία, με ταυτόχρονη ικανοποίηση  των άμεσων απαιτήσεων της Τρόικας και των δανειστών.

Έχει προηγηθεί η «προετοιμασία» της κοινής γνώμης από τα γνωστά ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλούν σε καθημερινή βάση για δήθεν μεγάλο, αναποτελεσματικό και δαπανηρό Δημόσιο Τομέα, αλλά και για το περίφημο “ταμπού” των άμεσων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων “που πρέπει να σπάσει”!

Έτσι  επιστρατεύοντας την νομοθετική εξουσία που τους παρέχεται, επιχειρούν  με το κατατεθέν νομοσχέδιο να πραγματοποιήσουν τα εξής:

1. Την κατάργηση Υπηρεσιών και την διευκόλυνση απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών ή μετατροπή των Δημοσίων Οργανισμών  από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Το είχαμε ξαναγράψει σε παλαιότερη ανακοίνωση. Πρώτα προβλέπουν τις απολύσεις από τα ΝΠΙΔ και μετά την μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Όλα αυτά με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς καν τον έλεγχο από τη Βουλή.

2. Την βίαιη ανατροπή της υπηρεσιακής εξέλιξης των Δ.Υ. αφού καταργείται το κριτήριο της εμπειρίας. Εισαγάγει αυθαίρετες διαδικασίες υπογραφής συμβολαίων ανάμεσα στις Διοικήσεις και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, (Διευθυντές, προϊστάμενους κλπ) βάσει υποτιθέμενων μετρήσιμων στόχων, οι οποίοι ούτε  καν προσδιορίζονται. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο εισάγουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (συμβάσεις έργου με Δ.Υ. ή Ιδιώτες) και δημιουργούν συνθήκες υπαλληλικής ομηρίας  προκειμένου να διευκολύνουν τα σχέδια για μεταφορά  αρμοδιοτήτων και πόρων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

3. Την επαναφορά των διατάξεων του Ν. 4093/2012, σχετικά με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, που θα οδηγήσουν σε απόλυση τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους τους επόμενους 18 μήνες, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα το προηγούμενο διάστημα.

4. Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις αναρρωτικές άδειες, (δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε στην προ μηνός ανακοίνωση περί περικοπών των αδειών αυτών) πέρα από τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στόχος  η δημιουργία μιας επιπλέον «δεξαμενής»  υπαλλήλων προς απόλυση.

Η ΟΤΑΕ καλεί τους ιθύνοντες  να αποσύρουν το απαράδεκτο αυτό σχέδιο νόμου το οποίο θα διαλύσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Το Δ.Σ.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων