Σχέδιο Νόμου: Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας

Κεφάλαιο 6o

Διατάξεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Άρθρο 45: Λειτουργικές ανάγκες Κ.Ε.Α.Τ

Οι επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) Ν.Π.Δ.Δ. καταβάλλονται από 1-1-2011 από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα βαρύνουν τον Φ.220 ΚΑΕ 2339 του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η προβλεπόμενη δαπάνη θα καλυφθεί με μεταφορά του ποσού που έχει εγκριθεί στον προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών (τομέας Νότιος) για λογαριασμό του Κ.Ε.Α.Τ., αυξάνοντας τον Φ.220 ΚΑΕ 2339 του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Άρθρο 46: Επικουρικό προσωπικό σε ΝΠΔΔ άμεσα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

1. Στο τέλος του άρθρου 10 Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄81) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

«Για την κάλυψη αναγκών των ΝΠΔΔ που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ιδίως ΕΚΚΑ, ΚΕΑΤ,ΕΙΚ, ΙΑΑ) επιτρέπεται η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Στην οικεία διεύθυνση προσωπικού των ανωτέρω ΝΠΔΔ καταρτίζονται κατάλογοι επικουρικού προσωπικού κατά κλάδο, για τους κλάδους που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου και επιπλέον του κλάδου ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών ή Επιμελητών Πρόνοιας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων. Αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών και την κατάρτιση των καταλόγων είναι τριμελής Επιτροπή που αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΔΣ, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προσωπικού του οικείου ΝΠΔΔ. Το χρονικό διάστημα απασχόλησης του επικουρικού προσωπικού δεν μπορεί να είναι μικρότερο των έξι μηνών και μεγαλύτερο του ενός έτους και ορίζεται στην σύμβαση που συνάπτει με τον φορέα στον οποίο θα απασχοληθεί. Η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου ΝΠΔΔ και πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για τις προσλήψεις του ανωτέρω προσωπικού δεν απαιτείται εγκριτική απόφαση της τριμελούς επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 55/1998 (ΦΕΚ 252 Α΄). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του παρόντος».

2. Η παράγραφος 9 του άρθρου 10 του Ν.3329/2005 (ΦΕΚ Α΄81/2005) καταργείται.

Άρθρο 47

Στο τέλος του άρθρου 30 του Ν. 2072/1992 (ΦΕΚ Α 125/1992) όπως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 22 του ν.3329/2005 (ΦΕΚ Α’ 81), προστίθεται παράγραφος 5 ως εξής:

«5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, καθορίζεται το ύψος του νοσηλίου-τροφείου που καταβάλλεται στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς».

Άρθρο 48

Στο τέλος της περίπτωσης α΄ του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 11 Ν.3833/2010 (ΦΕΚ Α΄40), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 20 παρ. 2 του Ν.3868/2010 (ΦΕΚ Α΄129) μετά τη λέξη τοξικομανών προστίθεται η εξής φράση: «και προκειμένου για προσωπικό στελέχωσης όλων των ειδικοτήτων και κλάδων των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και ΝΠΔΔ που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Άρθρο 49

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρ. 18 του ν. 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄81) προστίθεται η φράση «και να συστήνονται νέες θέσεις εφόσον διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες».

2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 18 του Ν.3329/2005 (ΦΕΚ Α 81) αντικαθίσταται ως εξής: «Με προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζεται ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας, η διάρθρωση των υπηρεσιών, οι αρμοδιότητες του ΔΣ και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, οι πόροι, συστήνονται και κατανέμονται οι θέσεις και καθορίζονται τα προσόντα πρόσληψης του προσωπικού των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες δεν έχουν οργανισμό κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.»

Άρθρο 50

Στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και στα ΝΠΔΔ που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιτρέπεται, η μετατροπή κενών οργανικών θέσεων κλάδου σε διαφορετικό κλάδο της ίδιας κατηγορίας στο ίδιο Ν.Π.Δ.Δ. ή η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων στον ίδιο ή διαφορετικό κλάδο της ίδιας κατηγορίας ως οργανικές θέσεις από ένα Ν.Π.Δ.Δ. σε άλλο Ν.Π.Δ.Δ. εφόσον δεν προκαλείται επιπρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση. Η μετατροπή ή η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων, διενεργείται μετά από γνώμη του Δ.Σ. του Φορέα από τον οποίον μετατρέπονται ή μεταφέρονται οι κενές οργανικές θέσεις και πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 

Άρθρο 51

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου της οργανικής του θέσης, επιτρέπεται η μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και μεταξύ αυτών και των ΝΠΔΔ που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αντίστροφα για κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών για χρονικό διάστημα έως τρείς μήνες, το οποίο μπορεί να ανανεώνεται για μία ακόμα φορά για ίσο χρονικό διάστημα εντός του ίδιου έτους.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων