Το 5ο Ετήσιο Συνέδριο της EFRS στην Αθήνα

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2 και ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 οργανώθηκε  στο ZAFOLIA HOTEL  στην Αθήνα η 5η Ετήσια Συνάντηση Τεχνολόγων Ακτινολόγων από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων. Το A.G.M. (Annual General Meeting) της ΕUROPEAN FEDERATION OF RADIOGRAPHER SOCIETIES (EFRS) αποτελεί την κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική οργάνωση του κλάδου μας. Την διοργάνωση της συνάντησης  αυτής ανέλαβε ο Σ.Τ.Ρ.Α.Ε.Π και η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος Δημοσίου.

Οι επίσημοι εκπρόσωποι μας στη Ευρωπαϊκή  κοινότητα, Συργιαμιώτης Β. και Βαμβακούλα Ε. σε συνεργασία με τον  Πάνου Θ., συνέβαλλαν τα μέγιστα  στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Ο συνάδελφος Συργιαμιώτης Β. (αντιπρόσωπος του ΣΤΡΑΕΠ και της ΕΤΑΕΔ) ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής του συνεδρίου ύστερα από την εκλογή του στο Παρίσι, το Νοέμβριο του 2011.

Τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την οργανωτική αρτιότητα του συνεδρίου, μας ικανοποίησαν γιατί πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται αληθώς στις προσπάθειες των εκπροσώπων μας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της EFRS, η ετήσια συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και επιστημονικά.

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν  αμφιβολίες  για την δυνατότητα  της εξέλιξης των εργασιών της συνάντησης, λόγω της γενικότερης κατάστασης και του κλίματος που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα μας (απεργίες, πορείες, επεισόδια, κλπ).

Αναφορικά με την συμμετοχή των μελών – συναδέλφων μας, η ικανοποίηση για την παρουσία τους ήταν έκδηλη στο πρόσωπό μας.

  • 24 Πλήρη Μέλη (full members) με 39 σύνεδρους (delegates), 2 μέλη δεν παρουσιάστηκαν δίνοντας πληρεξούσιο σε άλλες χώρες (proxy).
  • 10 πάρεδρα μελη (affiliate members) με 10 σύνεδρους και 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
  • Συνολικά 56 σύνεδροι παραβρέθηκαν  στην Αθήνα, ενώ δεν κατάφεραν  να παρουσιαστούν 4 μέλη – χώρες .

Η ατζέντα των εργασιών σπουδαία όπως είθισται να είναι. Αξιοσημείωτο το γεγονός της συνύπαρξης του διοικητικού συμβουλίου της HENRE (Higher Education Network  for Radiography in Europe)  το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου,  πριν από την Ετήσια συνάντηση των Τεχνολόγων Ακτινολόγων.

Τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν σχετίζονταν με τα τρέχοντα Project EMAN (EUROPEAN MEDICAL  ALARA  NETWORK) και το MEDRAPET (MEDICAL RADIATION PROTECTION EDUCATIOΝ AND TRAINING) .

Παρουσιάστηκαν  αποτελέσματα της έρευνας της EFRS στα μέλη της σχετικά με τον αναπτυξιακό ρόλο και την εκπαίδευση  του τεχνολόγου  ακτινολόγου στην Ευρώπη,  ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις για τον τρόπο δράσης του 2013.

Επιπλέον θέμα στην ημερησία διάταξη του συνεδρίου ήταν η οικονομική έρευνα 2011-2012 από τους Richard Evans και Wim Dankaart  .

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και ορίστηκε η νέα συνάντηση στην Πράγα για το 2013.

 Λεπτομέρειες για την Ατζέντα μπορούν να αναζητηθούν στο www.efrs.eu

Το Δ.Σ

AGM 2012 (1)

AGM 2012 (2)

AGM 2012 (3)

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων