Επιστημονική Ημερίδα ΣΤΡΑΕΠΤ: Επαγγελματική εξουθένωση στον κλάδο μας

Ημερίδα Οκτ. 2015 final

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι-ισσες,

Το κεντρικό θέμα της Επιστημονικής αυτής Ημερίδας είναι αρχικά η αναγνώριση και μελέτη του φαινομένου της επαγγελματικής εξουθένωσης των εργαζομένων υγείας και ταυτόχρονα η προσέγγισή του μέσα από τον κλάδο των Τεχνολόγων Ακτινολόγων.

Για την ανάδειξη του συγκεκριμένου κοινωνικού προβλήματος θεωρήθηκε αναγκαία η γενικότερη διερεύνηση του φαινομένου εξουθένωσης  (Burn-out Syndrome) και της ηθικής παρενόχλησης συναδέλφων Τεχνολόγων Ακτινολόγων και όχι μόνο, όπως εκείνη καταγράφεται σε καθημερινή βάση.

Στόχος είναι η χαρτογράφηση – σκιαγράφηση  των εργασιακών χώρων, στους οποίους  η εργασιακή εξουθένωση – καταπόνηση  καθώς και ο εκφοβισμός συναδέλφων αποτελούν καθημερινά φαινόμενα. Μελέτες που αφορούν την εμφάνιση ανάλογων καταστάσεων και συμπεριφορών στο χώρο της υγείας (ειδικότερα στον κλάδο μας), σε συνδυασμό με την διαρκή ενημέρωση, αναμφισβήτητα παρέχουν μέγιστη πρόληψη και συνάμα προστασία των εργαζομένων από τους επιβαρυντικούς  παράγοντες που οδηγούν σε καταστάσεις επαγγελματικής εξουθένωσης.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετέχουν Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι, Ιατροί εργασίας, Ψυχολόγοι, Σύμβουλοι Εργασιακής συμπεριφοράς και Νομικοί με στόχο να αναδείξουν στο μέγιστο τα θέματα που προαναφέρθηκαν.

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική εκδήλωση του ΣΤΡΑΕΠΤ, το Σάββατο 10/10/15 και ώρα 10.30 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» .

Με τη συμμετοχή σας θα “ξετυλίξουμε” το κουβάρι των εμπειριών μας και μέσω αυτών θα προσεγγίσουμε τον κάθε επιβαρυντικό παράγοντα – πρόβλημα, με απώτερο σκοπό να αναγνωρίσουμε το εκάστοτε θέμα εν τη γενέσει του.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 

Χώρος Εκδήλωσης: Κεντρικό Αμφιθέατρο Π.Γ.Ν.Α. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Ώρα έναρξης: 10.30

Ημερομηνία: 10/10/2015

Συμμετοχή:

Μη Μέλη:  20 ευρώ

Μέλη: 10 ευρώ

Φοιτητές: Ελεύθερη είσοδος

 

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ως μέλη νοούνται τα εγγεγραμμένα με εκπληρωμένη την συνδρομή του 2015.

Οι φοιτητές αναδεικνύονται με την επίδειξη της εν ισχύ ηλεκτρονικής ταυτότητας τους .

 

 

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής,

Συργιαμιώτης Βασίλειος

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων