Ανθυγιεινό Επίδομα: Τελευταίες Εξελίξεις

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τον Ν. 4512/2018, ΦΕΚ 5, Άρθρο 396,

Συστήνεται Επιτροπή αρμόδια για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (Επιτροπή αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας).

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας και σύμφωνα με την παράγραφο 12 του ως άνω άρθρου, έως το Φεβρουάριο του 2019, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται στους ίδιους δικαιούχους, στο ίδιο ύψος και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος  νόμου.

Ωστόσο στην παράγραφο 13 του ιδίου άρθρου, επισημαίνεται ως αναγκαία συνθήκη για την ομαλή συνέχιση καταβολής του σχετικού επιδόματος, προϋπόθεση, η οποία απαιτεί την προσοχή όλων των εργαζομένων και των υπηρεσιών.

[table]

[tr][td]«13. Εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου οι αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να συμπληρώσουν τα πεδία «κλάδος» και «ειδικότητα», της Εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου «Απογραφή». Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των ως άνω πεδίων, μετά την παρέλευση τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.»[/td][/tr]

[/table]

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου 2 χρόνια, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου  που είχε ήδη δημιουργηθεί,  τον κλάδο και την ειδικότητα του κάθε υπαλλήλου που εργάζεται στο δημόσιο.

Αν οι υπηρεσίες έχουν συμπληρώσει ως όφειλαν τα παραπάνω πεδία  στην εφαρμογή, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως που αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί και δεν τακτοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου που προσδιορίζεται στο νόμο, τότε αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .

Συνάδελφοι,

Η ΟΤΑΕΔ σας παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ούτως ώστε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διευκρινήσεις με τα γραφεία προσωπικού, προκειμένου να διευθετηθεί οποιαδήποτε εκκρεμότητα και να διασφαλισθεί η συνέχιση της ομαλής καταβολής του σχετικού επιδόματος.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων