Ανάθεση καθηκόντων σε υπαλλήλους Κέντρων Υγείας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 8 περ.14 του νόμου 3329/2005 , ο διοικητής του νοσοκομείου, μεταξύ των λοιπών αρμοδιοτήτων του ,αναθέτει προσωρινά καθήκοντα Προισταμένου Διεύθυνσης ,Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών. Προφανώς η ως άνω ανάθεση καθηκόντων αφορά υπαλλήλους δικής του αρμοδιότητας, ήτοι υπαλλήλους του συγκεκριμένου νοσοκομείου και όχι άλλου φορέα απασχόλησης.

Υπογραμμίζεται ,περαιτέρω ότι από την ισχύ των διατάξεων του Νόμου 4238/2014 και σύμφωνα με την ρητή πρόβλεψη του άρθρου 2 παρ. 2 ,τα Κ.Υ. της Χώρας με τις αποκεντρωμένες μονάδες τους (Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία,Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία) μεταφέρονται και εντάσσονται στην οργανωτική δομή των οικείων ΔΥΠΕ και αποτελούν εφεξής αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες τους.

Με την ως άνω ρύθμιση τα Κ.Υ. έπαυσαν να αποτελούν οργανική μονάδα του οικείου νοσοκομείου και ανήκουν πλέον στις οικείες ΔΥΠΕ. Η εξέλιξη αυτή προφανώς καταλαμβάνει και το προσωπικό που απασχολείται στα Κ.Υ. ,το οποίο περιέρχεται ,πλέον στην αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ.

Υπ’ αυτήν την έννοια οι Διοικητές των νοσοκομείων δεν έχουν αρμοδιότητα για ζητήματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των Κ.Υ.

Κατά συνέπεια ,είναι αδύνατη η ανάθεση καθηκόντων οποιουδήποτε επιπέδου από τον Διοικητή ενός νοσοκομείου σε υπάλληλο ενός Κ.Υ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων