Συνάντηση της ΕΤΑΚΕΜ με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Συνάδελφοι-ισες,

Στις 28/04/2017 το Δ.Σ της ΕΤΑΚΕΜ συναντήθηκε με τον διοικητή της 4 ΥΠΕ, κ. Πλωμαρίτη Στρατή. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι στις δομές υγείας (Νοσοκομεία, Πεδυ-Κέντρα Υγείας) της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ εξέφρασε τη  δυσαρέσκειά του για την απουσία των Τεχνολόγων Ακτινολόγων από τις επιτροπές προμηθειών και σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι, εφεξής, οι Τ.Α. θα συμμετέχουν σε επιτροπές της 4ης ΥΠΕ.

Επίσης, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα της ΕΤΑΚΕΜ για αντικατάσταση του παλαιού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κ.Πλωμαρίτης διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει εκ νέου χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια, έτσι ώστε να διαθέσει σε πρώτη φάση 5.000.000€ για αντικατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων σε ΠΕΔΥ-ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ της περιφέρειας.

Τέλος, συζητήθηκε η έλλειψη προσωπικού στις δομές υγείας, με συνέπεια να υπολειτουργούν τμήματα και το υπάρχον προσωπικό να υφίσταται επαγγελματική  εξουθένωση, καθώς και τη μη τήρηση υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των εργαστηρίων. Ο Διοικητής ανέφερε ότι θα προσπαθήσει, όπου είναι δυνατόν, να δωθούν λύσεις στα αναφερόμενα προβλήματα.

Συνάδελφοι-ισες, η ΕΤΑΚΕΜ  συνεχίζει τις προσπάθειές της για ενημέρωση και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους Τ.Α. της Κεντρικής  Μακεδονίας.

Εκ του ΔΣ

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων