Συνάντηση ΕΤΑΚΕΜ με πολιτικό κλιμάκιο για τα προβλήματα του κλάδου μας στην 3η και 4η ΥΠΕ

Συνάδελφοι-ισες,

Στις 19/08/2016  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κα Ιγγλέζη Αικ.,στο ΠΕΔΥ- Κ/Υ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής. Την Βουλευτή συνόδευε κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.
Στην συνάντηση που υπήρξε με τον Διευθυντή του Κ/Υ  κο Καλτσά Αθ., παραβρέθηκε και ο Γ. Γραμματέας της ΕΤΑΚΕΜ Αρβανίτης Αθ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της βουλευτού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ/Υ καθώς και τα Π.Ι της αρμοδιότητας του.
Στην συνομιλία που υπήρξε,  έγινε αναφορά από τον Γραμματέα της ΕΤΑΚΕΜ, γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Χαλκιδικής (υπολειτουργία αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Πολυγύρου αφού λειτουργεί μόνο με ένα συνάδελφο, για το οριακά σε αριθμό προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα της κλασικής Ακτινολογίας, για τα Κ/Υ  Παλαιοχωρίου και Κασσάνδρειας, τα οποία παραμένουν κλειστά επί σειρά ετών, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Κ/Υ Αγ. Νικολάου και Ν. Μουδανιών με την καταστρατήγηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τα χημικά εμφανιστήρια).

Ο Γ.Γ. της ΕΤΑΚΕΜ ενημέρωσε  επίσης τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στην 3η & 4η ΥΠΕ σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κ/Υ καθώς και την παράνομη ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε συναδέλφους. Ενημέρωσε επιπλέον την κα Ιγγλέζη, για τις απαράδεκτες  συνθήκες εργασίας σε Ακτινολογικά Εργαστήρια και την μη τήρηση της υγιεινής και ασφαλείας, για τον προβληματικό – παλαιωμένο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό.

Πρόβαλλε επίσης το πάγιο αίτημα της ΕΤΑΚΕΜ για την αντικατάσταση του ακτινολογικού εξοπλισμού με νέο και την δυσκολία που υπάρχει στην προμήθεια υλικών, αποτέλεσμα της οποίας είναι η δυσλειτουργία των τμημάτων.
Η βουλευτής καθώς και ο υπεύθυνος του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν ότι στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν με τους Διοικητές των 3 & 4 ΥΠΕ θα αναφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να αναζητηθούν λύσεις όπου είναι εφικτό.

Συνάδελφοι-ισες, η Ένωση Τεχνολόγων  Ακτινολόγων Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΤΑΚΕΜ) συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε για την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν καθώς και για την επίλυση αυτών.

Συμπαραταχθείτε κι εσείς μαζί μας σε αυτή  την κοινή προσπάθεια του κλάδου συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής στην ΕΤΑΚΕΜ.

Το Δ.Σ.

20160819_120044

20160819_120052

20160819_120058

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων