Στον απόηχο του 1ου Συμποσίου Συνεχιζόμενης Κατάρτισης στην ΑΚΘ: Μήνυμα Προέδρου ΟΤΑΕ

[one_half]

Αγαπητοί Συνάδελφοι –ισσες,

Στις 12 & 13-05-2017, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Βόλο, το 1ο Συμπόσιο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας με θέμα «Υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες στην Ακτινοθεραπεία».

Η μεγαλύτερη μάζα των Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας συγκεντρώθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας στην Ακτινοθεραπεία, τα οποία ενσωματώνονται στην επαγγελματική μας καθημερινότητα χάριν της δωρεάς του  «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Επιπλέον της ενημέρωσής τους, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις δυνατότητες και στη χρήση των νέων γραμμικών επιταχυντών, μέσω των workshops με το 3D σύστημα εικονικής πραγματικότητας της VERTUAL, η οποία παρευρέθηκε στο συμπόσιο (πέραν του υλικοτεχνικού εξοπλισμού) με εκπαιδευτή από τη Μ. Βρετανία.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν ενεργά αναγνωρισμένοι συνάδελφοι και συνεργάτες  από τα περισσότερα Ακτινοθεραπευτικά τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα, το επιστημονικό υπόβαθρο της εκδήλωσης να κυμανθεί, για άλλη μία φορά, σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

 

[/one_half]

[one_half_last]

Βαρύνουσας σημασίας γεγονός αποτελεί ότι:

Στα πλαίσια της επίσημης έναρξης του Συμποσίου, ο Σύλλογος μας απένειμε τιμητική διάκριση στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για την πολύτιμη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά του (δωρεά 10 γραμμικών επιταχυντών στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.), στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα συγκεκριμένης νόσου.

Πέραν του Συλλόγου, στην τιμητική αυτή εκδήλωση, συμμετείχαν οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Θεσσαλίας και Μαγνησίας, Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (Τμήμα Λάρισας), η Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το Τμήμα Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας, το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Π.Γ.Ν. Λάρισας, η Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ καθώς επίσης και η Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια του Συμποσίου και στις συναντήσεις που ακολούθησαν, μέλημα του Συλλόγου μας ήταν η ενημέρωση, η κατάθεση απόψεων και η συνέχιση της συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των θεσμικών φορέων του χώρου της Ακτινοθεραπείας, του Τμήματος Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας και του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Επίσης, την Κυριακή το πρωί 14-05-2017, στις ίδιες εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε η 3η Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας με θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την εξέλιξη των κλαδικών  και υγειονομικών θεμάτων.

 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. της Ο.Τ.Α.Ε.
[/one_half_last]

 


Φωτογραφική ανασκόπηση του Συμποσίου, μπορείτε να δείτε εδώ.


 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων