Μήνυμα του προέδρου της ΟΤΑΕΔ, με αφορμή την επιστολή του Υπ. Εσωτερικών σχετικά με συμπεριφορά θεσμικών οργάνων απέναντι στο τ/κ ψευδοκράτος

Αγαπητοί Συνάδελφοι – ισσες,

Σας ενημερώνουμε για την επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών  η οποία μας κοινοποιήθηκε την 30 /05/17 με θέμα « Συμμετοχή φορέων ΟΤΑ σε διεθνείς εκδηλώσεις όπου παρευρίσκεται το τ/κ ψευδοκράτος».

Αναφορικά με το θέμα, ζητούμε από όλους τους συναδέλφους (και όχι μόνο) με θεσμική ή μη ιδιότητα, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνή, ευρωπαϊκά , βαλκανικά  forum και επιστημονικές εκδηλώσεις,  την συμμόρφωση τους με τις επιταγές της Εθνικής μας υπόστασης.

Η Τουρκία προωθεί συστηματικά μέσα από πολλές από τέτοιου είδους εκδηλώσεις την προβολή του τ/κ ψευδοκράτους σε βάρος των επίσημων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε υποχρέωσή μας προς τους αδελφούς Κυπρίους την αποχή μας, σε κάθε περίπτωση παρουσίας του ψευδοκράτους, από οποιαδήποτε εκδήλωση.

Η τυχόν συμμετοχή μας παράλληλα με την συμμετοχή του ψευδοκράτους θα μπορούσε να εκληφθεί από τρίτους ως έμμεση αναγνώριση και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Η Τουρκία προσπαθεί να υποσκάψει στην πράξη ,την ισχύ των Αποφάσεων 541/83 και 550.84 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ,οι οποίες καταδικάζουν την δημιουργία του ψευδοκράτους και καλούν τα κράτη – μέλη να μην προχωρήσουν σε αναγνώρισή του, προκειμένου να τις καταστήσει κενές περιεχομένου.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν , να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που τις καταστρατηγούν ( βάσει της ταυτόχρονης παρουσίας του ψευδοκράτους) διότι κάτι τέτοιο μειώνει την αξιοπιστία της χώρας μας όταν τις επικαλείται (τις οδηγίες).

Η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας  ζητά από όλα τα μέλη της να:

– μη συμμετέχουν σε κανενός είδους εκδήλωση στα κατεχόμενα

– Να αποφεύγεται κάθε επαφή με δήμους του ψευδοκράτους, ιδίως από την στιγμή που λειτουργούν νόμιμοι δήμοι εν εξορία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου

– Να προσφεύγουν σε διαβήματα – διαμαρτυρίες σε τρίτες χώρες όπου υπάρχει συμμετοχή του ψευδοκράτους

– Σε περίπτωση που παρά τις διαμαρτυρίες εξακολουθεί να υφίσταται η συμμετοχή του  να ακυρώνουν την συμμετοχή τους και να αποχωρούν ενημερώνοντας τις κατά τόπους αρμόδιες διπλωματικές και προξενικές αρχές της Χώρας μας.

Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε την στήριξη (με κοινή ψήφο -εξουσιοδότηση με τον ΣΤΡΑΕΠΤ) που μας προσέφεραν οι συνάδελφοι του Κυπριακού Συνδέσμου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Ακτινοθεραπευτών τo 2012, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ,στο αίτημα συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τεχνολόγων (EFRS), την στιγμή που άλλοι ελληνικοί σύλλογοι εξουσιοδοτούσαν (δεν παρουσιάστηκαν για να ψηφίσουν)  τον Γαλλικό σύλλογο για να ψηφίσει στο εν λόγω θέμα και όχι τον ΣΤΡΑΕΠΤ .

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισής στην συμπαράστασή τους οφείλουμε να εναρμονισθούμε με την οδηγία του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Γεωργιάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΤΑΕΔ

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων