Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος: Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έκδοση του υπ’ αριθμόν 160 ΦΕΚ 242 Τεύχος Α’ 7/11/2014  Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι  προϋποθέσεις έκδοσης της άδειας  άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγου  Ραδιολογίας – Ακτινολογίας.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο  Π.Δ.  η άδεια άσκησης  εκδίδεται από  τις  Διευθύνσεις ή τα τμήματα  Δημόσιας Υγείας των κατά τόπους Περιφερειών της χώρας μας.

Κατόπιν επικοινωνίας  με το Τμήμα Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας  του Υ.Υ. σας ενημερώνουμε  ότι το σχετικό Π.Δ. θα διαβιβαστεί άμεσα σε όλες τις  περιφέρειες της χώρας.

Εν συνεχεία  οι ενδιαφερόμενοι  Τεχνολόγοι Ραδ.  Ακτινολογίας  που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά  στη χώρα καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις ως άνω υπηρεσίες για την έκδοση της σχετικής Άδειας άσκησης επαγγέλματος. Τα δικαιολογητικά θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου, συγκεντρωμένα, προς διευκόλυνσή σας.

Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα η άδεια θα καταστεί απαιτητή προκειμένου να εργαστεί  ή να προσληφθεί ο Τεχνολόγος Ραδ. Ακτινολογίας.

Παρακαλούνται λοιπόν όλοι οι συνάδελφοι να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  (επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, φωτογραφίες διαβατηρίου, παράβολα από δημόσιο ταμείο κλπ) και από την προσεχή Τρίτη 18/11/2014 να τα καταθέτουν στα αρμόδια τμήματα των Περιφερειών. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας εκτυπώστε το σχετικό Π.Δ.  από τον ανωτέρω σύνδεσμο στην αρχή του κειμένου και να το συμπεριλάβετε ως συνημμένο  με τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά. Ας σημειωθεί, ότι ειδικά για τη χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου θα επιληφθούν αυτεπάγγελτα οι διευθύνσεις ή τα τμήματα Δημόσιας Υγείας στις κατά τόπους Περιφέρειες που θα απευθυνθούμε όλοι μας, επικοινωνώντας απευθείας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν απαιτείται λοιπόν ξεχωριστή αίτησή μας σε κάποιο ΚΕΠ ή δικαστήριο.

Σχετικά με τα απαιτούμενα παράβολα, αυτά είναι:


  • Παράβολο αξίας 7,63€  – ΚΑΕ: 3741 (ΟΓΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ)
  • Παράβολο αξίας 29,35€ – ΚΑΕ: 1229 ή 1228

Τα στοιχεία επικοινωνίας για τα τμήματα και τις διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας θα τα βρείτε εδώ:

 

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι:

 

1. Αντίγραφο πτυχίου (δεν απαιτείται επικύρωση)

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δεν απαιτείται επικύρωση)

3.  Δύο φωτογραφίες (απλές, όχι απαραίτητα ταυτότητας)

4.  Παράβολο δημοσίου ταμείου αξίας 7,63€  – ΚΑΕ: 3741 (ΟΓΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ)

5.  Παράβολο αξίας 29,35€ από ΔΟΥ – ΚΑΕ: 1229 ή 1228 (εκδίδονται και τα δύο στις ΔΟΥ)

6.  Προαιρετικά  κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί τον τόπο μόνιμης κατοικίας (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΚΟ κλπ).

7.  Αντίγραφο ποινικού μητρώου, το οποίο ωστόσο εκδίδεται αυτοδίκαια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς άλλη δική μας ενέργεια.

 

Απευθυνόμαστε στα Τμήματα (ή Διευθύνσεις) Δημόσιας Υγείας σε οποιαδήποτε Περιφέρεια (τέως Νομαρχίες) που ανήκουμε ή διαμένουμε, όπως περιγράφεται στον παραπάνω πίνακα. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο των δικαιολογητικών και μετά από περίπου είκοσι (20) ημέρες, η αρμόδια αρχή εκδίδει τη σχετική βεβαίωση.

 

Τo Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

1 σχόλιο

  1. Καλησπέρα, θέλω να εγγράφω στον σύλλογο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασκήσεως επαγγέλματος. Ήρθα από τα γραφεία του συλλόγου και δεν ήταν κανένας. Τι χρειάζεται να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων