Ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος

H 7η Νοέμβρη του 2014 αποτέλεσε το ορόσημο της Ακτινοτεχνολογικής έκφρασης και του συγκερασμού πολλών δημιουργικών απόψεων και φωνών, με γνώμονα την ανατροπή του αποπνικτικού σκηνικού που επικρατούσε επί δεκαετίες σε κάθε πτυχή του επαγγέλματός μας.

Μέσα από πολλές και επίπονες ζυμώσεις, με τις τρικλοποδιές και τα πισώπλατα μαχαιρώματα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε την ΟΤΑΕΔ. Παράλληλα και ενώ οι πολέμιοι της ύπαρξης του επαγγελματικού μας φορέα μηχανεύονταν διάφορα, μετερχόμενοι κάθε ανήθικης μεθόδευσης και ενεργοποιώντας μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού, μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο που μας όρισαν αυτοί που μας εξέλεξαν και κρατήσαμε την ΟΤΑΕΔ αρραγή .

Παρότι μεγάλο μέρος των δυνάμεών μας ξοδεύτηκε για να αποφευχθεί η χειραγώγηση και η διάλυση της ΟΤΑΕΔ από γνωστούς σε όλους μας κύκλους, εν τούτοις περίσσεψε ψυχικό απόθεμα, που μετουσιώθηκε σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Την έκδοση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγου Ραδιολογίας Ακτινολογίας.

Η αγαστή συνεργασία μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  (Σαλμάς Μ. – Αναπλ. Υπουργός, Γεωργιάδης Αδ. – Υπουργός, Βορίδης Μ. – Υπουργός, Καλλίρης Π. – Γεν. Γραμματέας, Κοντοζαμάνης Β. – Γεν. Γραμματέας) είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή κατάληξη των επί 10ετίας προσπαθειών μας.

Τον συνεκτικό κρίκο όλης αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε ο συνάδελφος Πιπερίδης Κ. (Διευθυντής Γραφείου του Γ.Γ. Υγείας).

Σήμερα λοιπόν οι Έλληνες Τεχνολόγοι, γυρίζοντας την πλάτη στο χθες και στις σκιές, μπορούν να κοιτούν με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον, έχοντας πλέον ως μόνους εκπρόσωπους αυτούς ακριβώς που χρειάζονται. Την ΟΤΑΕΔ. Την Ομοσπονδία που καλύπτει συνδικαλιστικά και νομικά όλους τους Τεχνολόγους.

Γεωργιάδης Κων/νος

Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΤΑΕΔ

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων