Σύσταση Τράπεζας Αίματος Τεχνολόγων Ακτινολόγων

 

Αγαπητοί συνάδελφοι – ισσες  &  Αγαπητοί φοιτητές – τριες,

H παρατηρούμενη έλλειψη αίματος στη χώρα, έχει πολλαπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας και οι ανάγκες του συστήματος υγείας της χώρας δεν εξυπηρετούνται.
Η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος στηρίζει εμπράκτως την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας προχωρώντας στη σύσταση αντίστοιχου λογαριασμού.
Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της Ο.Τ.Α.Ε. δημιούργησε τράπεζα αίματος, μέσω της οποίας οι Έλληνες Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι (φοιτητών συμπεριλαμβανομένων) μπορούμε πλέον να βοηθήσουμε τους συναδέλφους αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Όλοι οι Τ.Α. που το επιθυμούν, έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την πλησιέστερη μονάδα αιμοδοσίας (σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας) και να αιμοδοτήσουν δηλώνοντας πως το αίμα κατατίθεται στον Αιμοδοτικό Σύλλογο της Ο.Τ.Α.Ε. με Αρ. Μητρώου 15611.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αιμοδοσίας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την ημερομηνία αιμοδοσίας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (στο [email protected]) προκειμένου να ανανεώνεται διαρκώς το μητρώο αιμοδοτών του Συλλόγου μας και να διενεργείται η απαραίτητη διασταύρωση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).

Οι χορηγούμενες μονάδες αίματος πιστώνονται στον Αιμοδοτικό Σύλλογο της ΟΤΑΕ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν (σε συνεργασία με τους ίδιους τους αιμοδότες) σε κάθε περίπτωση που κάποιος από τους συναδέλφους (συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς του) και τους συνανθρώπους μας βρεθεί στην ανάγκη.
Η εθελοντική αιμοδοσία δίνει δικαίωμα χρήσης 2 ημερών αιμοδοτικής άδειας.

Συνάδελφοι,

Ζούμε μια περίοδο δύσκολη και αισθανόμαστε εντονότερα την έννοια μιας συναδελφικότητας που θα μας ενώσει όλους. Ομονοούμε όχι μόνο υπό το πρόσταγμα της επιβίωσης αλλά και της αλληλεγγύης και της συναδελφοσύνης. Και όταν αυτό που περνάμε τελειώσει, θα αναβιώσουν οι αξίες της συνύπαρξης και της αλληλοϋποστήριξης. Με αυτόν τον τρόπο (εθελοντική αιμοδοσία) ενισχύεται το αίσθημα της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.
Το αίμα δεν εμπορεύεται παρά μόνο χαρίζεται.
Ας στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή της Ομοσπονδίας μας η οποία αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, συναδελφικότητας, χειραφέτησης και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και την κοινωνία.

Απάντηση στην κρίση και τον ανθρώπινο πόνο αποτελεί μόνο η αλληλεγγύη.
Ας βοηθήσουμε όλοι ο ένας τον άλλον!

Εκ του Δ.Σ.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων