Συνάντηση κλιμακίου της ΕΤΑΚΕΜ με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ

Συνάδελφοι-ισες,

Στις 23/05/2017 κλιμάκιο του Δ.Σ της ΕΤΑΚΕΜ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 3 ΥΠΕ κ.Κίρκο Γεώργιο και Παπαδόπουλο Παύλο αντίστοιχα.

Στα πλαίσια αυτής, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τεχνολόγοι-Ακτινολόγοι στα Νοσοκομεία και τα Πεδυ-Κέντρα Υγειας-Μ.Υ της 3ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο στα Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης, όσο και των όμορων νομών αρμοδιότητος της 3ΥΠΕ, ο κ. Κίρκος διαβεβαίωσε ότι, όπου υπάρχουν κενές θέσεις Τ.Α. που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενες προκηρύξεις, θα ζητήσει από το Υπουργείο  Υγείας την επαναπροκήρυξη αυτών.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά για την αναγκαιότητα ανανέωσης-αναβάθμισης του υπάρχοντος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ερωτηθείς για το θέμα μη λειτουργίας των αξονικών τομογράφων (λόγω τεχνικών βλαβών) επι σειρά ετών στα Νοσοκομεία Νάουσας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΤΑΚΕΜ, ότι έχουν εξασφαλισθεί κονδύλια για την αντικατάσταση των αξονικών τομογράφων και ανακοίνωσε, ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό-χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, θα αντικατασταθούν 10 αξονικοί τομογράφοι  συνολικά  στα Νοσοκομεία της 3ΥΠΕ.

Στην συνέχεια, τα μέλη της ΕΤΑΚΕΜ τόνισαν την αναγκαιότητα παρουσίας Τεχνολόγου Ακτινολόγου στη σύνθεση των επιτροπών σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κ. Κίρκος κατανόησε την θέση της ΕΤΑΚΕΜ και διαβεβαίωσε ότι σε επόμενες επιτροπές θα υπάρχει Τ.Α.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Υποδιοικητή κ. Παπαδόπουλο τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης (μέσω ΕΣΠΑ, interreg, ΕΛΚΕΑ) για την Κεντρική Μακεδονία, ώστε να αντικατασταθεί ο υπάρχων παλαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Ο κ. Παπαδόπουλος υποσχέθηκε πως θα εγκύψει στο θέμα της χρηματοδότησης, ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για να υλοποιήσει η διοικούσα αρχή της 3ης ΥΠΕ τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων στις δομές υγείας στην Κεντρική Μακεδονία.

Συνάδελφοι-ισες,

Η ΕΤΑΚΕΜ  θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα της για την ενημέρωση και επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα εργαστήρια των δομών υγείας της περιφέρειας ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Στην πρώτη φωτό (καθιστός) ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκος, στην δεύτερη ο υποδιοικητής κ. Παπαδόπουλος.

Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

Σταδίου 39, Αθήνα
4ος όροφος, 5ο γραφείο

Τηλ: 210-3214133
Email: [email protected]

Επαγγελματικά Δικαιώματα Τεχνολόγου Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας
Αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων